Wat is reflexzonetherapie?


Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uit gaat dat op handen en voeten reflexzones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten en handen. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen.  Hierdoor worden klachten verholpen of verlicht. Reflexzonetherapie is een holistische therapie. Dat wil zeggen dat ik niet alleen kijk naar de klacht, maar naar de mens als geheel.
Hoe werkt voetreflexzonetherapie?
 
Het doel van de reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam. Reflexzonetherapie geneest niet, maar ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen en brengt zo het lichaam in balans. Het zelfherstellend vermogen van de mens wordt gestimuleerd zodat (pijn)klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
Door het stimuleren van de zones op o.a. de voeten wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen die met de reflexzones in verbinding staan. Hierdoor vindt verlichting van stress en spanning plaats, wordt de doorbloeding verbeterd en worden blokkades in het lichaam opgeheven. Energie kan weer stromen en daardoor herstelt het natuurlijk evenwicht in het hele lichaam, waardoor klachten kunnen  verdwijnen.
Het mooie aan reflexzonetherapie is, dat het lichaam zelf herstelt! De therapeut stimuleert dat door de reflexzones op de hand of voet te bewerken om zo ergens anders in het lichaam een reactie op te wekken. 
Reflexzonetherapie kan ook preventief worden gebruikt, om klachten te voorkomen. Reflexzonetherapie past uitstekend naast andere reguliere en complementaire methoden.
 
 
Door de ontspannende werking die van een reflexzone-behandeling uitgaat, komt de cliënt ook geestelijk tot rust en zal daardoor meer in staat zijn naar zijn werk- en leefsituatie te kijken en daarin eventueel veranderingen aan te brengen.
Reflexzonetherapie stimuleert de bloedsomloop en zet de circulatie aan. Hierdoor komen altijd afvalstoffen vrij die door het lichaam gaan circuleren en het lichaam zo snel mogelijk dienen te verlaten.  Daarom zult u aangeraden worden extra water te drinken na de behandeling en de dagen erna.
 

Welke klacht

Mensen met lichamelijke klachten op het gebied van ademhaling, hart en bloedvaten, spijsvertering, bewegingsapparaat, de lymfevaten, de uitscheidingsorganen, het hormonale systeem en het zenuwstelsel.
Mensen met psychische klachten zoals stress, slapeloosheid, depressie, burn-out, onevenwichtigheid, onverwerkte ervaringen;
Mensen met vage klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is.
 
U heeft geen verwijsbrief nodig van uw (huis)arts. U kunt dus direct een afspraak maken met de therapeut.
Ik ben geregistreerd lid van de VNRT . Ik val onder de klachtenregeling gebaseerd op de Wkkgz, voor verdere informatie verwijs ik u door naar de VNRT.
 
 * Reflexzonetherapie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars